Become a change maker

We strive for a better world, by teaching the practice of yoga.

POP-UP OUR YOGA

VOOR ONZE KLEINE DIAMANTJES. EEN KLEIN VERHAAL MET EEN GROTE MISSIE EN MOOIE VISIE.

 

Wij wensen dat alle kinderen op de wereld, zorgeloos kunnen opgroeien en hun persoonlijk potentieel kunnen ontdekken en ontwikkelen. We hebben het verlangen dat kinderen van "kop tot teen" mogen blozen van een goede fysieke en mentale gezondheid, zodat als kinderen groot, sterk en wijs geworden zijn de wereld laten schitteren als een mooie waardevolle edelsteen.


Onze Diamantjes heeft de bedoeling om met een dynamische benadering gevolgen van ongelijkheid en onrecht dat kinderen wordt aangedaan te beïnvloeden. Kinderen hun welbevinden ligt ons nauw aan het hart en vanuit deze hartenergie willen wij graag meehelpen aan hun opgroeien. Het is voor ons belangrijk dat kwetsbare kinderen en jongeren die zich in moeilijke situaties bevinden, een positieve identiteitsontwikkeling ervaren. 

Kinder Yoga

Yoga verbetert flexibiliteit, kracht, coördinatie en lichaamsbewustzijn. Het verhoogt concentratie en leert door ademhaling te ontspannen. Door op een attractieve manier kinderen en jongeren yoga te laten ervaren, verbinden zij zich met hun diepere zelf en krijgt hun natuurlijk zijn een mooie invulling.

Kinderyoga is een interdisciplinaire benadering van leren, een kleine levenschool, waar de aangeboren intelligentie van het kind een platform krijgt om zich spelend te uiten. Bewegingen als veerplank naar vertelling weeft kinderen hun lichaam en geest in een flow samen naar aanvoelen en weten.

Pop Up Our Yoga

“Pop Up Our Yoga", is vanzelfsprekend "Pop Up Your Yoga" en is bedoeld als vrijetijdsinitiatief dat kinderen en jongeren in hun eigen leef en speelomgeving wil benaderen met een portie "Sterk en Gezond" met yoga; Is dat niet 'natuurlijk'. Het is een themagericht samenzijn dat aansluit met de leefwereld van het kind en vooral lerend is. Want Leren is een ervaring die zorgt dat je wordt geprikkeld. Ieder lesjes is zorgvuldig bedacht en aantrekkelijk gebracht. Leuk, dynamisch, vormend dichtbij elkaar in je eigen gezellige buurt.

Pop up yoga is een bijzonder goed idee om kinderen uit de buurt samen te brengen op gemeenschappelijke grond. Zo kan op regelmaat een yoga activiteit plaatsvinden in ieders eigen buurt. Zo is het uitnodigend en laagdrempelig. Het zorgt voor spraakmakende babbels die kinderen dichter bij elkaar brengen. Het is letterlijk buurtwerk met een frisse adem.

"Clear & Clean"

Op een aansprekende manier worden kinderen uit Noord en Zuid geconfronteerd met de ecologische problemen die van invloed zijn op de oceanen en de kust wereldwijd. Leren over interacties tussen zwemmende wezens, waterkringloop, open en diepzee, rivieren en meren. Het leren begrijpen van wat een ecosysteem is, en hoe kinderen zelf invloed hebben op de natuur.

Een kijk op oceanen leert hoe te handelen tegen vervuiling alsook om het begrip zichtbaar en onzichtbaar water te begrijpen, gebaseerd op concrete voorbeelden en met het verhaal van Cyriel de vriendelijke walvis en oceaan-minnende yoga-asanas is dit voor kinderen een "Splash" van een lerend yoga avontuur.

Our Little Diamonds yoga zorgt niet alleen voor het lichaam-vlechtwerk maar stimuleert de hersentjes met boeiende onderonsjes, babbels en werkmomenten. Deze leiden naar een visuele platform, een face to face, een mini docu, Het brengt verbinding  tussen kinderen uit Vlaanderen en Sri Lanka.

Sri Lanka, paradijs in moeilijkheden

Sri Lanka is een parel van een tropisch eiland met sierlijke Bounty zandstranden, wuivende kokospalmen, golvende theeplantages en wildlife als pure natuur. In een landscape waar kleurrijke Hindoegoden en vredevolle Boeddha's tolerant luisteren naar klokkenspel in een mixtuur van de muezzin en tuktuk getoeter. Lanka een zinnenprikkelend paradijsje met overblijfselen van paleizen, koninklijke baden en eeuwenoude in de zon schitterende stupa’s. Het eiland is omringd door de Indische Oceaan waar walvissen en dolfijnen het petrolblauw water met grandeur doorklieven.

Het mag dan wel een stukje aards paradijs benoemd worden, toch leeft een groot deel van de bevolking in armoede. Met een dagelijks loon van minder dan 2,50 euro moeten velen het, zien te redden. Vooral in het noorden, oosten, heuvelland en sommige stedelijke gebieden is de nood het grootst.